More

    35 Examples of USP/USBN Compulsory Mathematics Questions for Class 12 SMA/MA along with Answer Keys

    35 Examples of Compulsory Mathematics USP/USBN Class 12 SMA/MA Questions along with Answer Keys – Preparation for the 2022 School Exam~Part Two – This post continues the article on 35 examples of USP Mathematics Compulsory Class 12 2013 Curriculum questions previously (questions numbers 1-20). In contrast to the previous item in the form of multiple choice only, for the last part it is in the form of multiple choice and also essay.

    In addition, for SMA/MA/SMK/MAK students who are looking for references to USP/USBN questions on other subject matter from previous years, please read the collection of SMA/MA/SMK/MAK school exam questions on this blog.

    The following is a continuation of the mandatory 12th grade USP Mathematics questions with an answer key with questions starting from number 21.

    21. The graph below illustrates the function….

    A. y = 2 cos 1/2 x
    B. y = 2 cos 2x
    C. y = 2 cos x
    D. y = cos 2x
    E. y = cos x
    Answer: B

    22. If x is in quadrant II and tan x = – a, then sin x = …

    22

    Answer: B

    23. It is known that triangle ABC with length AB = 6 cm, magnitude A = 30O and C = 120The. then AC = …
    A. 6 √3
    B. 4 √3
    C. 2 √3
    D. 6
    E. 12
    Answer: C

    24. A ship sails from port A to port B for 60 miles in a direction of 40 from A, then turn around and proceed to port C for 90 miles, in the direction of 160 from B. The shortest distance from port A to C is ….
    A. 30 √7
    B. 30 √10
    C. 30 √20
    D. 30 √21
    E. 30 √30
    Answer: A

    25. The histogram on the side presents data on the weight (kg) of 30 students. The mode of the data is…

    25

    A. 47,50
    B. 48,25
    C. 47,74

    D. 49,25

    E. 49,75
    Answer: D

    26. The table below is the frequency distribution of the 40 students’ test results. The middle quartile of the data in the table below is ….

    26

    A. 56 5/6
    B. 58 1/3
    C. 59 1/6
    D. 59 1/2
    E. 59 5/6
    Answer: E

    27. If

    27 1

    represents the number of combinations of r elements from n elements and

    27 2

    A. 160
    B. 120
    C. 116
    D. 90
    E. 80
    Answer: B

    28. From 7 exemplary student candidates in a district, 3 exemplary students I, II and III will be selected. Calculate how many student arrangements are likely to be selected as role models I, II and III…
    A. 35
    B. 120
    C. 210
    D. 360
    E. 720
    Answer: C

    29. When two dice are tossed together once, the probability that the sum of the digits of the two dice is 3 or 10 is ….
    A. 5/36
    B. 6/36
    C. 7/36
    D. 8/36
    E. 9/36
    Answer: A

    30. In a box there are 5 red marbles and 4 blue marbles. From the box, 3 marbles are drawn at random. The probability that three marbles are red is…
    A. 5/42
    B. 3/42
    C. 3/20
    D. 5/12
    E. 1/3
    Answer: A

    For questions number 31-35 in the form of a description

    31. It is known that an arithmetic series with the fourth term is 41 and the ninth term is 26. Find the sum of the first 10 terms of the series!.
    Answer:

    31

    32. Use mathematical induction to prove the formula
    Sn = 1+3+5+7+….+(2n-1)
    =n2
    Answer:

    32

    33. Find the area of ​​the region bounded by the curve y = x² and the curve y = -x²+4x ; x-axis and y-axis?
    Answer:

    34. If the point A(4,8) is reflected about the X axis then proceed with the translation

    34 1

    Determine the shadow of point A!
    Answer:

    34 Answers

    05. Look at the following frequency table!

    35 1

    Answer:

    35 2

    Also read other USP questions:
    – 40 examples of USP History questions for SMA/MA/SMK/MAK Curriculum 2013 along with Answer Keys
    – 100+ USBN/USP Sociology Class 12 2013 Curriculum Questions and Answers
    – 45 Sample USP/USBN Questions for Arts and Culture 2013 Curriculum with Complete Answers
    – 45 examples of SMA/MA Anthropology USP Questions and Answer Keys
    – 45 Examples of USBN/USP Penjaskes Class 12 Questions and Answers for the 2013 Curriculum

    ALSO READ  Who Dies In Emmerdale This Week Spoiler? Explained

    Recent Articles

    Related Stories

    Leave A Reply

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Stay on op - Ge the daily news in your inbox